Vitamín C
ÚVOD | VŠE DŮLEŽITÉ O VITAMÍNU C | VAŠE DIAGNÓZA A VITAMÍN C | ZKUŠENOSTI S VITAMÍNEM C | KDE KOUPIT | KONTAKT

Ovocná šťáva zvyšuje vstřebatelnost a účinnost C vitamínu


Přírodní forma vitamínu má reálně vyšší využitelnost než syntetická forma kvůli komplexu dalších látek a informací. Při ústním užívání se doporučuje rozpustit syntetickou formu C vitamínu v ovocné šťávě, která slouží jako katalyzátor lepšího využití. Flavonoidy v citrusech též synergicky pozitivně zvyšují účinnost C vitamínu. Flavonoidy zejména rutin a hesperidin se požívají jako aktivátory pro vitamín C, taktéž další látky obsažené hlavně v ovoci (quercetin, katechin, kaempferol, myricetin). Můžeme se na ně dívat na jako méně známé vitamíny, které mají antioxidační účinky a brání rychlé oxidaci C vitamínu po dobu plnění jeho úlohy při metabolizmu a tím prodlužují jeho životnost a významně zvyšují jeho biologickou účinnost. Zřetelný vliv má i malé množství flavonoidů. Rutin a hesperadin navíc spolupracují s vitamínem C na údržbě cévních stěn, zvyšují jejich pevnost a elasticitu. Výborným zdrojem rutinu je pohanka a borůvky. Quercetin potlačuje záněty a pomáhá při dráždivém kašli a jeho přirozeným zdrojem je cibule.
Karotenoidy se nachází v barevném ovoci a zelenině a jejich kombinovaný vliv na prevenci rakoviny je značný.




Máte zájem o kvalitní vitamín C s vysokou koncentrací účinných látek?
Navštivte prověřené webové stránky s nabídkou vitamínu C.


kvalitní vitamín C



Ovocná šťáva zvyšuje vstřebatelnost a účinnost C vitamínu



přechozí strana | další strana | seznam všech informací o vitamínu C