Vitamín C
ÚVOD | VŠE DŮLEŽITÉ O VITAMÍNU C | VAŠE DIAGNÓZA A VITAMÍN C | ZKUŠENOSTI S VITAMÍNEM C | KDE KOUPIT | KONTAKT

Zdroje vitamínu C (orientačně)


  Množství C vitamínu mg/100g potraviny
  Šípky 200-2000
  Rakytník 695
  Černý rybíz 130-200
  Červená paprika 70-190
  Kiwi 30-200
  Brokolice 90
  Salát 80
  Ostružiny 80
  Červený rybíz 80
  Citrusy 25-80
  Jahody, moruše 60
  Špenát, brambory 20-30
  Kapusta i vařená 10-37

Tyto hodnoty se nedají očekávat u ovoce ze supermarketu. Semena a luštěniny po naklíčení jsou též zdrojem C - vitamínu. Nouzově se dá použít vývar z jehličí a z kůry tují a smrků.




Máte zájem o kvalitní vitamín C s vysokou koncentrací účinných látek?
Navštivte prověřené webové stránky s nabídkou vitamínu C.


kvalitní vitamín C



Zdroje vitamínu C (orientačně)



přechozí strana | další strana | seznam všech informací o vitamínu C a prapodstatě života