Zdroje vitamínu C (orientačně)
Množství C vitamínu mg/100g potraviny | |
Šípky | 200-2000 |
Rakytník | 695 |
Černý rybíz | 130-200 |
Červená paprika | 70-190 |
Kiwi | 30-200 |
Brokolice | 90 |
Salát | 80 |
Ostružiny | 80 |
Červený rybíz | 80 |
Citrusy | 25-80 |
Jahody, moruše | 60 |
Špenát, brambory | 20-30 |
Kapusta i vařená | 10-37 |
Tyto hodnoty se nedají očekávat u ovoce ze supermarketu. Semena a luštěniny po naklíčení jsou též zdrojem C - vitamínu. Nouzově se dá použít vývar z jehličí a z kůry tují a smrků.
Máte zájem o kvalitní vitamín C s vysokou koncentrací účinných látek?
Navštivte prověřené webové stránky s nabídkou vitamínu C.
přechozí strana | další strana | seznam všech informací o vitamínu C a prapodstatě života
Navštivte prověřené webové stránky s nabídkou vitamínu C.
přechozí strana | další strana | seznam všech informací o vitamínu C a prapodstatě života